Служба анестезиологије са реаниматологијом и терапијом бола

Начелник: Прим. мр сц. мед. Александра Вукотић

Главни техничар: ВСТ Александар Ђурђевић

 

Служба анестезије пружа услуге свих врста анестезије и  спроводи  лечење  најтежих,  витално  угрожених пацијената у јединицама интензивног лечења, како на хирургији тако и у оквиру консултација. Учествујемо у савременој интервентној неурорадиологији (емболизације анеуризми ЦНС и каротидни стентови). 

Како је КБЦ Земун препознат од Министарства као значајан центар за програм трансплантологије лекари службе су се едуковали у иностранству на вишим (Загреб, Љубљана – адванцед ТПМ) и високим школама из ове области (ТПМ Барцелона-мастер курс) и у протекле две године учествовали у програму експлантације (утврђивање мождане смрти,  одржање  донора  и  експлантације).

У нашој служби посебна пажња се посвећује безбедности пацијената те се преоперативна припрема посебно  обавља  у  анестезиолошкој  амбуланти, руководећи се постулатима усвојеним 2010. године у „Истамбулској конвенцији о безбедности пацијента у анестезији“.

Осим стручног знања служба се може похвалити и  опремљеношћу  након  последње  реконструкције главног операционог блока 2012. године савремним апаратима  за  анестезију  као  и  комплетним неинвазивним и врхунским инвазивним мониторингом (ПиЦЦо2) што је значајан допринос остварењу свих знања и вештина којима лекари владају.

У  овом  тренутку  служба  броји  14  лекара специјалиста, 5 лекара на специјализацији анестезиологије и 17 медицинских сестара/техничара.