Служба за пријем и збрињавање ургентних стања

Начелник: Мр сц. мед. Саша Дрињаковић

Главна сестра: ВМС Оливера Теофановић

 

У складу са новом систематизацијом из 2012. године, 9. марта 2013. формирана је Служба за пријем и збрињавање ургентних стања. У сарадњи КБЦ Земун са Секретаријатом за здравље Града Београда и Градским заводом за јавно здравље започет пројекат Ургентног центра КБЦ Земун. Ако се има у виду да ка КБЦ Земун гравитира око 700 000 становника онда је овај пројекат још оправданији. Шодно томе у КБЦ Земун су предузети кораци којим се наша болница припрема за будући Ургентни центар. Један од њих је и формирање Службе за пријем и збрињавање ургентних стања.

Служба тренутно има 67 запослених од чега 4 лекара и 63 медицинске сестре. 

Рад службе је организован тако да се на хируршком одељењу збрињавају пацијенти из области опште хирургије, ортопедије са трауматологијом, урологије, неурохирургије и хипербаричне медицине. То раде доктори специјалисти из поменутих области који покривају амбулантни рад и евентуални оперативни. У томе им помаже и тријажни доктор који је клинички лекар или специјализант Клинике за хирургију КБЦ Земун.

На интернистичком одељењу пацијенте збрињавају доктор специјалиста са Клинике за интерну медицину КБЦ Земун, од чега је један кардиолог, а други са неке од интернистичких служби. На ОРЛ и МФХ одељењу збрињавање пацијената обавља специјалиста ОРЛ и МФХ.

У првих 6 месеци рада ове младе службе укупно је прегледано 47994 пацијента, а од тога хоспитализовано 7614 пацијената.  

 

1. Одељење за пријем и збрињавање хируршких пацијената 

Шеф одељења: Др Димитрије Сурла – хирург 

Главна сестра: МС Славица Деклева  

 

2. Одељење за пријем и збрињавање интернистичких пацијената

Шеф одељења: Др Милоје Марјановић – кардиолог 

Главна сестра: ВМС Ђурђица Пуљић

 

3. Одељење за пријем и збрињавање ОРЛ и МФХ пацијената

Шеф одељења: Прим. мр сц. мед. Растислав Пољовка – спец ОРЛ 

Главна сестра: ВМС Ирена Короман