Из Дунав осигурања новогодишњи пакетићи деци у КБЦ Земун

Уочи новогодишњих и божићних празника компанија Дунав осигурање поклонила је новогодишње пакетиће малишанима који се лече у Болници за педијатрију Клиничко-болничког центра Земун.

 

У оквиру традиционалне акције та компанија четврту годину заредом поклања новогодишње пакетиће деци која бораве у установама широм Србије, а вредност овогодишње донације је око седам милиона динара.

Члан Извршног одбора Дунав осигурања Звонко Зиндовић рекао је да је та компанија у току децембра поделила више од 3.600 слатких пакетића малишанима у 113 установа у Србији, међу којима су прихватилишта, домови за ментално оболелу децу, хуманитарна удружења, болнице, социјалне установе, удружења за слепе и слабовиде, специјалне школе и предшколске установе.

''На тај начин настављамо традицију и континуитет друштвено-одговорног функционисања компаније и одговорности према грађанима Србије. Верујем да ће слатки пакетићи бар мало улепшати детињство овим дивним малишанима и измамити им осмех'', истакао је Зиндовић приликом уручења пакетића у КБЦ Земун.

Помоћник директора КБЦ Земун Ратко Томашевић захвалио је Дунав осигурању што брине о болесној деци, која су најосетљивији и најрањивији део друштва.

''Малишани се обрадују свакој пажњи, за њих су овакви гестови и подстрек да што брже оздраве и врате се својим породицама'', сматра Томашевић.

Најмлађи пацијенти КБЦ Земун са одушевљењем су примили поклоне, а девојчица Гога изрецитовала је ''Зимску песму'' у знак захвалности.

Преузето са www.rts.rs