КЛИНИКА ЗА ХИРУРГИЈУ

Управник: Проф.др Дејан Стевановић

Главна сестра: ВСС Слађана Крстић

 

Служба ортопедије са трауматологијом

Начелник: Прим др Александар Станковић

Главна сестра: ВСС Тијана Ђурђевић

 

Служба Трауматологије се одвојила од Службе Хирургије и започела свој самостални рад јуна 1993. године. У служби тренутно ради 10 лекара: 7 специјалиста ортопедије, и 3 клиничка лекара на специјализацији из из ортопедије са трауматологијом, као и 13 медицинских сестара, од чега 1 са вишом и 2 са високом струковном медицинском школом.


Смештајни капацитет службе ортопедије са трауматологијом чине 24 болесничке постеље распоређене у 8 комфорних, климатизованих трокреветних соба и са директном комуникацијом са ортопедско – трауматолошком салом.


У свакодневном раду примењују се високоспецијализоване медицинске услуге и процедуре које обухватају уградњу вештачког зглоба кука, лигаментопластику зглоба колена и рамена, остеосинтезу закључавајућим клиновима и плочама, спољашњу и унутрашњу фиксацију, корективне операције на стопалу и многе друге   савремене ортопедско-трауматолошке процедуре. Годишње се у просеку прегледа 21000 пацијената, хоспитализује око 580, а уради око 550 операција са тенденцијом сталног повећања броја оперисаних пацијената.

 

1. Одељење опште ортопедија

Шеф одељења: Мр сц. мед. Биљана Станковић

 

2. Одељење ортопедске трауматологије

Шеф одељења: Прим. мр сц. мед. Воја Цветковић

Главна сестра: ВМС Каролина Ђекић

 

3. Одсек онколошке ортопедије

Шеф одсека :Прим.др Бранислав Врачевић