УПУТСТВО ЗА ПРИЈЕМ У БОЛНИЦУ

Неопходно је да за пријем у болницу донесете следеће ствари:

 • оверену здравствену књижицу
 • личну карту
 • упут за стационарно лечење од изабраног лекара; (уколико је индикован хитан пријем, биће неопходно да овај упут Ваши рођаци или пријатељи донесу док сте Ви у болници и то на следећи начин: ординирајући лекар болесника примљеног у болницу издаје ПОТВРДУ ОВЕРЕНУ СВОЈИМ ПОТПИСОМ И ПЕЧАТ, која се доставља лекару опште праксе дома здравља хоспитализованог болесника и са њом узима упут за болничко лечење).
 • медицинску документацију 
 • средства за личну хигијену
 • пиџаму и папуче
 • све лекове које сте пили код куће

 

Уколико је хитан пријем - накнадно доставити све горе наведено
Не носите вредности (накит, новац и слично), не можемо гарантовати за њихову сигурност! 

СОБЕ

Собе су подељене на мушке и женске. Само собе коронарне јединице и интензивне неге су заједничке и за мушкарце и за жене.

Након што је лекар индиковао пријем у КБЦ Земун можете бити смештени у уобичајне болесничке собе или у болесничке апартмане. Смештајем у апартмане добијате приватност, удобност, властити санитарни простор, могућност бирања јела.

КБЦ Земун има апартмане у следећим службама:

 1. Служба неурохирургије
 2. Служба ОРЛ са МФХ 
 3. Служба хирургије
 4. Болница за гинекологију и акушерство (двокреветни и једнокреветни)

Ако сте примљени на одељење које нема апартман, обратите се Вашем лекару, ако Ваше здравствено стање дозвољава биће те смештени у апартман који је слободан.

ПРЕВОЗ

Болница располаже својим возним парком и тиме омогућава превоз болесника на међуклиничка испитивања и прегледе на територији Београда, као и превоз у друге болнице у које се болесници преводе ради даљег лечења. НЕ ОМОГУЋАВА превоз од и до куће.